Over ons

Alice et Maman is een Belgisch merk dat sinds 2004 nightwear, homewear en pregnancy/maternity creëert, produceert en verdeelt. Ons merk richt zich voornamelijk op dynamische en modebewuste dames die houden van pure eenvoud en oog hebben voor verfijnde details.

De collectie bestaat uit 4 verschillende lijnen: nightwear, homewear, pregnancy/maternity en knitwear (tijdens de winter) of beachwear (tijdens de zomer). We leggen de nadruk op eenvoudige concepten met oog voor verfijnde details, uitgewerkt in zachte stoffen en hedendaagse kleuren. We streven naar een hoge, kwalitatieve afwerking. Alice et Maman wordt verdeeld in een 60-tal verkooppunten in België: de betere lingeriewinkels, belevingswinkels en zwangerschapswinkels.

We dragen fair trade hoog in het vaandel. We werken samen met ateliers die deze labels kunnen voorleggen en vinden het belangrijk dat al onze goederen in correcte omstandigheden gemaakt worden. We letten er ook op dat alle stoffen voorzien zijn van het label Oeko-Tex Standard 100. Dit label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. De stoffen mogen geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bezitten en er zijn criteria opgenomen voor de kleurvastheid en wasbestendigheid.

Daarnaast proberen we zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen te kiezen zoals katoen, viscose, modal, wol,... zodat we zelf ons steentje kunnen bijdragen aan een meer duurzame en ecologische manier van creatie en productie. Wij geloven sterk in het principe van slow fashion waarbij fair trade, eco friendly, artisinaal en organisch de key items zijn om tot een consistent geheel te komen.

2018

Om onze klanten nog beter te kunnen helpen en sneller in te spelen op vragen en opmerkingen, zijn we trots dat we Dominique als nieuwe sales agent voor Alice et Maman hebben kunnen strikken. Samen met Mieke, Ann & Céline vormt zij het nieuwe Alice et Maman team.

2017

Begin 2017 kwam het Belgische merk in handen van Céline Lietaer: een jonge, dynamisch ondernemer met passie voor mode. Opgegroeid in een zelfstandig nest en grootgebracht binnen de textielsector, zorgt ervoor dat Alice et Maman een uitdaging is die op haar lijf geschreven is. Het is haar uitgesproken ambitie om Alice et Maman verder te laten groeien met het behoud van het DNA dat dit Belgische modemerk zo kenmerkt. Ze wilt het merk Alice et Maman professionaliseren en nog meer op de kaart zetten in het modelandschap.

2010

Mieke De Kerpel die heel wat ervaring heeft in zowel productie, confectie als organisatie, kwam begin 2010 het team van Alice et Maman versterken. Samen met styliste Ann vormden ze het ideale duo dat aan een goede basis lag van het huidige Alice et Maman.